maandag 16 maart 2009

'Digitale Bibliotheek'



Er is een nieuw tijdschrift/website verschenen voor de informatie- en bibliotheekprofessional. Vandaag heb ik de website voor de 'Digitale Bibliotheek' eens bekeken. De site is gloedjenieuw en nog in opbouw. Via een inlog kun je o.a. actief deelnemen aan het forum. In de blogroll kom je weer een aantal (dezelfde) bekende bloggers tegen.
Het eerste nummer van de grafische versie is afgelopen vrijdag ten doop gehouden in DOK Delft.
Meer informatie vind je in CaseRoom en op de blog van Jan Klerk.
De initiator van het blad en de website is Karolien Selhorst.
Het vakblad Digitale Bibliotheek heeft een indrukwekkende redactieraad : Edwin Mijnsbergen (Informatiespecialist Zeeuwse Bibliotheek), Gerard Bierens (Library developer Fontys Hogescholen en trainer/blogger), Jan Klerk (Manager Backoffice Stadsbibliotheek Haarlem), Laurent Meese (Bibliothecaris Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen), Jan Braeckman (directeur Bibnet), Peter van Eyck (manager Bibliotheek.nl a.i. Vereniging Openbare Bibliotheken), Harriet de Man (Productmanager Document & Data Services TU Delft Library), Jan Van Hee (eigenaar Maarifa), Lourense Das (Meles Meles), en Margot Blikman (Senior Deskresearch manager JRB).

Omdat BMB een jaarabonnement heeft genomen op 'Digitale Bibliotheek' is BMB automatisch lid van de Essentials Community. Leden van deze community krijgen bovenop eventuele andere kortingen 20% korting op de deelnameprijs van alle door Essentials georganiseerde congressen, workshops en masterclasses.

5 opmerkingen:

BiBoef zei

Hoi Marja, krijgen de medewerkers in de "frontoffice" ook de kans dit tijdschrift te lezen ....

Gerry zei

Wil het ook wel lezen. Gr. Gerry

M@rja zei

Ik zal jullie de inlog voor de digitale versie sturen. Inmiddels heb ik ook het eerste fysieke exemplaar ontvangen. Ik moet het nog bekijken en beoordelen, maar de online versie beloofd al heel wat.

M@rja zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
M@rja zei

Op bibliotheek2.0 is een groep te vinden mbt dit tijdschrift.
http://bibliotheek20.ning.com/group/digitalebibliotheek