zaterdag 12 april 2008

Ding 9, filosoferen over web2.0

Tot voor kort was de web2.0 wereld de ver van mijn bed show.

Maar dit jaar moet er een nieuwe website actief worden waarbij zaken als interactie, consument wordt producent van informatie, social networks, delen van informatie, communicatie op de manier zoals de gebruiker dat wenst, een plek gaan krijgen.

De gebruiker kan zijn info personaliseren en via RSS-feeds naar zich toe laten komen. Interactie tussen de gebruikers kan via de catalogus verlopen, bijv. via My Discoveries. We hebben het ook niet meer over doelgroepen zoals jongeren, 55+-ers of studenten. Gebruikers vinden elkaar op basis van interesseprofielen: Stel dat Klaas van 16 en opa van 70 beide helemaal weg zijn van Harry potter, dan moeten zij elkaar op basis van deze gemeenschappelijke interesse kunnen vinden.

Een dossier kan bijv. via een wiki met behulp van gebruikers worden samengesteld. Gebruikers kunnen communiceren via een community of een weblog.

Kortom, de website gaat van statisch naar dynamisch!

1 opmerking:

Gerard Bierens zei

Klinkt goed! Heel mooi ook dat jullie al op het spoor van interesseprofielen zitten, ben erg benieuwd naar de praktische uitwerking hiervan.

Het onderwerp komt pas bij ding18 aan de orde, maar je zou alvast eens bij LibraryThing moeten gaan kijken, daar hebben ze het belang van interesseprofielen echt helemaal begrepen.