zaterdag 31 januari 2009

Informatiesessie digitale informatiearchitectuur


Op 26 januari 2009 vond in bibliotheek Midden-Brabant in Tilburg een bijeenkomst plaats rondom het thema digitale informatiearchitectuur in relatie met een CMS keuze. Deze bijeenkomst was een gezamenlijk initiatief van de Vereniging van Openbare Bibliotheken en bibliotheek Midden-Brabant. Ruim 40 personen/organisaties bezochten deze inspirerende en informatieve bijeenkomst.

De VOB heeft in december 2008 het ‘Rapport Informatiearchitectuur Openbare Bibliotheken’ vastgesteld. Dit betekent dat de branche afspraken gaat maken over ICT-inrichting, standaarden, protocollen, contentbeheer en modulair ontwikkelen. Deze afstemming is nodig om de bibliotheken efficiĆ«nter en goedkoper te laten samenwerken en om nieuwe initiatieven te toetsen en te begeleiden vanuit een gezamenlijk platform.
Daarnaast oriƫnteren veel bibliotheken zich op de vernieuwing of uitbreiding van de digitale diensten. Soms moet er gewoon een nieuwe, moderne website komen of wil men gaan samenwerken met andere bibliotheken of contentaanbieders. In alle gevallen is de keuze voor een geschikt content managementsysteem belangrijk.

Flmpjes en foto's zijn te vinden op YouTube an Flickr.
Nav deze bijeenkomst is Daniel Klabbers op bibliotheek2.0 een discussie gestart.

Geen opmerkingen: