vrijdag 24 april 2009

Helene Blowers en Father Roderick



Zo op het oog geen voor de hand liggende combinatie misschien, maar tijdens U Game, You Learn in de TU Delft waren de keynotes van beide personen heel inspirerend.
Helene Blowers, the founding mother of 23 things, gaf haar visie op de toekomst van openbare bibliotheken en de toekomst van het boek. Ze noemt zichzelf een 'Change Agent'. Haar keynote had als titel: Finding The Phoenix: Feathers, Flight & the Future of Libraries
Een aantal oneliners van haar:
- Het boek sterft niet uit, het format verandert
- Boekenplanken verdwijnen in broekzakken (digitalisering)
- Engaged + Motivated = Learning
- Forever curious
- Lifebrarian
Tijdens haar presentatie zag ik een collega van haar voortdurend twitteren;(zie de twitterfountain van Jeroen van Beijnen).

Father Roderick was voor mij het succes van de dag. Zijn keynote had als titel: Oude Instituten/Nieuwe Media. Hij staat bekend als de Catholic Insider.
Kern in zijn verhaal is het 'ontmoeten', communities. De communicatie moet gaan veranderen: van preekstoel naar ontmoeting. Want dat is wat volgens Father Roderick communicatie is: het ontmoeten.
De rode draad door zijn verhaal was Star Wars. Behalve een passend begin (Gregoriaanse live muziek) was er ook een passend eind. Daarom is dit korte filmpje zo leuk!

3 opmerkingen:

anja zei

Fijn dat je je ervaringen met ons deelt, heb met plezier gelezen en gekeken!

marlies zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
marlies zei

Ja hè, twee KEIgoede keynote speakers! Niet vreemd dat in alle tweets en op alle blogs de reacties onverdeeld positief zijn.
Heb je de tweets op Kathryn's liveblog nog nagelezen? Bijvoorbeeld over Plasterks videoboodschap: "I cannot see an Australian minister understanding the issues and being so supportive of digital initiatives". Pluim voor the Netherlands!

Enne... dat Helene een reactie op mijn blogpost heeft achtergelaten was wel even schrikken. Maar in de digitale wereld bestaat er nauwelijks nog afstand dus.