maandag 13 april 2009

E-bookreaders



Afgelopen zaterdag zapte ik naar het programma Kassa waar net een item startte over e-books. Vincent Everts presenteerde vanuit de OBA zijn visie op het e-book, waarbij hij heel enthousiast de Kindle-e-bookreader van Amazon presenteerde. Nu het mogelijk is om digitaal een boek te lezen met een E-book, is hij weer verslaafd aan lezen.

In openbare bibliotheken worden ook steeds meer e-books aangeboden. Niet alleen de auteursvrije titels, zoals die van de Gutenbergcollectie, maar ook dagbladen en nederlandstalige boeken. Zo heeft o.a de OBA een collectie digitale boeken die je kunt downloaden. Je mag het gedownloade boek 3 weken lezen en daarna verdwijnt het boek vanzelf van jouw E-book. Vincent Everts ziet dat er steeds meer Nederlandse boeken en tijdschriften digitaal verschijnen.
Hij testte de volgende e-books:
Kindle 2 (359 dollar)
Sony E-book (300 euro)
Bebook (330 euro)

In bibliotheek Midden-Brabant wordt geexperimenteerd met de Iliad e-bookreader; de bibliotheek neemt deel aan de landelijke proef met de iLiad van de VOB. Doel van dit project is om de bibliotheken kennis te laten maken met het e-book als relatief nieuw medium en om de bruikbaarheid van de iLiad e-reader te testen op de functionaliteit: zijn e-books goed leesbaar met dit apparaat en is de bediening eenvoudig.

Geen opmerkingen: